Krämig hummus med rostade sesamfrön

En riktigt slät och smakrik hummus är ett måste på varje mezebuffé eller mingelbricka. Den här versionen är extra krämig och toppas med rostade sesamfrön för textur.

Ingredienser

– 1 burk kikärtor (à ca 400 g)
– 2 msk tahini
– 1 vitlöksklyfta
– Saften av 1 citron
– 2 msk olivolja
– 1/2 tsk spiskummin
– Salt
– 1–2 msk kallt vatten

Topping

– 1 msk rostade sesamfrön
– Lite extra olivolja

Gör så här

1. Skölj kikärtorna och mixa i matberedaren med tahini, vitlök, citron, olja och spiskummin.
2. Tillsätt vatten för att få en slät och luftig konsistens.
3. Smaka av med salt och justera syra efter behov.
4. Toppa med sesamfrön och lite olivolja före servering.
Servera med libabröd eller som tillbehör till falafel och grönsaker.

Fermenterad blåbärsdricka – friskt, syrligt och trendigt

Krämig hummus med rostade sesamfrön

Vegetarisk catering som imponerar – smakrikt, mättande och hållbart

Falafel med hummus och picklad rödlök – perfekt till vardag eller catering