En riktigt slät och smakrik hummus är ett måste på varje mezebuffé eller mingelbricka. Den här versionen är extra krämig och toppas med rostade sesamfrön för textur.
Ingredienser
– 1 burk kikärtor (à ca 400 g)
– 2 msk tahini
– 1 vitlöksklyfta
– Saften av 1 citron
– 2 msk olivolja
– 1/2 tsk spiskummin
– Salt
– 1–2 msk kallt vatten
Topping
– 1 msk rostade sesamfrön
– Lite extra olivolja
Gör så här
1. Skölj kikärtorna och mixa i matberedaren med tahini, vitlök, citron, olja och spiskummin.
2. Tillsätt vatten för att få en slät och luftig konsistens.
3. Smaka av med salt och justera syra efter behov.
4. Toppa med sesamfrön och lite olivolja före servering.
Servera med libabröd eller som tillbehör till falafel och grönsaker.