Julcatering igång nu🎄 – boka i tid!

Jordgubbs- och fläderkompott

Somrig, mild dessert som passar barn och vuxna.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2,5 dl grädde

Tider

  • Förberedelse: 5 min
  • Kokning: 10–15 min
  • Avsvalning: 20–30 min
  • Total tid: 40–50 min

Så gör du – steg för steg

1) Förbered bären (5 min)

Skär jordgubbarna i bitar så kompotten kokar jämnt.

2) Koka kompotten (10–15 min)

Låt allt sjuda försiktigt – den ska bli mjuk men inte helt mosig.

3) Låt svalna (20–30 min)

Kall kompott får en djupare fläderton och fastare konsistens.

4) Vispa grädden (5 min)

Lättvispad grädde är nyckeln – luftigare textur passar kompotten bättre än hård vispning.

5) Servera

I små glas, skålar eller som desserttopping.

Silkeslen mörk chokladmousse

Tomat- och linsgryta med chili (vegansk)

Bästa desserten till catering – tre söta favoriter som alltid funkar

Overnight oats med äpple & kanel – krämig frukost med smak av höst året om