Silkeslen mörk chokladmousse

Krämig och lyxig mousse som älskas av chokladälskare – veganalternativ med avokado finns.

Ingredienser (4 port)

– 200 g mörk choklad (70%)
– 3 ägg
– 2 dl vispgrädde
– 2 msk florsocker

Så gör du

1. Smält chokladen försiktigt i vattenbad.
2. Separera äggvitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladen.
3. Vispa vitorna till hårt skum.
4. Vispa grädde med florsocker till mjuka toppar.
5. Vänd ned grädden och chokladsmeten i äggvitorna i flera omgångar.
6. Portionera i glas och låt stå kallt minst 1 timme.

Plockmat för catering – perfekt till mingel och event

Bästa desserten till catering – tre söta favoriter som alltid funkar

Fermenterad blåbärsdricka – friskt, syrligt och trendigt

Vegetarisk buffé – fräscha och smakrika rätter för alla