Krämig pumpasoppa med rostade frön

Pumpa är höstens guld – söt, len och vacker i färgen. Den här soppan är inte bara en ögonfröjd på buffébordet, utan också otroligt lätt att förbereda i större mängd.

Ingredienser (4 portioner)

  • 800 g butternutpumpa eller muskatpumpa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller växtbaserat alternativ
  • 1 tsk malen ingefära (ger en lätt kryddig värme)
  • 1 tsk honung eller agavesirap (lyfter fram pumpans sötma)
  • Salt och svartpeppar
  • Topping: rostade pumpafrön och en klick crème fraiche

Så gör du:

  1. Skala pumpan, ta bort kärnorna och tärna i mindre bitar. Hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de blir mjuka och doftar gott.
  3. Lägg i pumpan och låt den få lite färg innan du häller på buljongen.
  4. Låt koka under lock i ca 20 minuter tills pumpan är helt mjuk.
  5. Mixa soppan slät och tillsätt grädde, ingefära och honung.
  6. Smaka av med salt och peppar – vill du ha mer sting kan du addera en nypa cayenne.
  7. Servera med rostade pumpafrön som ger härligt crunch och en klick crème fraiche som balanserar sötman.

Evenemangscatering utomhus – så planerar du trots vädret

Grönkålssallad med apelsin & granatäpple

Catering för after work – lätt & aptitlig mat för spontana mingel

Bärbubbel – alkoholfri festdryck som känns lyxig