Fermenterad blåbärsdricka – friskt, syrligt och trendigt

Allt fler gäster efterfrågar drycker med mindre socker och fler hälsofördelar. Här kommer fermenterad blåbärsläsk in – lätt kolsyrad, syrlig och fylld med naturliga bakteriekulturer. Tillverkad med ginger bug eller vattenkefir fungerar den både som törstsläckare och samtalsstartare vid bordet.

Recept:

– 5 dl blåbär
– 1 liter vatten
– 1 dl socker
– 1 dl startkultur (t.ex. ginger bug)

Koka blåbär och socker lätt. Låt svalna. Blanda med vatten och startkultur i glasburk. Låt stå 2–3 dagar tills det bubblar. Sila, tappa på flaska och kyl.

Svampsoppa med timjan och grädde

Evenemangscatering utomhus – så planerar du trots vädret

Tomat- och linsgryta med chili (vegansk)

Festens snackis: Snittar med tunnbröd