Julcatering igång nu🎄 – boka i tid!

Jordgubbs- och fläderkompott

Somrig, mild dessert som passar barn och vuxna.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2,5 dl grädde

Tider

  • Förberedelse: 5 min
  • Kokning: 10–15 min
  • Avsvalning: 20–30 min
  • Total tid: 40–50 min

Så gör du – steg för steg

1) Förbered bären (5 min)

Skär jordgubbarna i bitar så kompotten kokar jämnt.

2) Koka kompotten (10–15 min)

Låt allt sjuda försiktigt – den ska bli mjuk men inte helt mosig.

3) Låt svalna (20–30 min)

Kall kompott får en djupare fläderton och fastare konsistens.

4) Vispa grädden (5 min)

Lättvispad grädde är nyckeln – luftigare textur passar kompotten bättre än hård vispning.

5) Servera

I små glas, skålar eller som desserttopping.

Catering till bröllop – 10 idéer som imponerar på gästerna

Drinkar med flädersaft

Pannacotta med jordgubb & lime – somrig dessert som både ser och smakar lyxigt

Kall mat som imponerar – catering som inte kräver värmehållning