Mini-pavlova med bär och marängsmul

Fräsch, små portionsdessert med krispig maräng, grädde och färska bär – alltid en succé.

Ingredienser (10 mini)

– 3 äggvitor
– 1 dl strösocker
– 1 tsk majsstärkelse
– 1 tsk vitvinsvinäger
– 2 dl vispgrädde
– 250 g blandade bär (jordgubbar, blåbär, hallon)

Så gör du

1. Vispa äggvitor till skum, tillsätt socker lite i taget och vispa till hårt skum.
2. Vänd försiktigt ned majsstärkelse och vinäger.
3. Klicka ut små rundlar på bakplåt, grädda 90 min på 100°C.
4. Låt svalna helt.
5. Vispa grädde. Toppa maränger med grädde och bär före servering.

Bästa desserten till catering – tre söta favoriter som alltid funkar

Grönkålssallad med apelsin & granatäpple

Somrig potatissallad med senapsvinägrett

Catering till bröllop – 10 idéer som imponerar på gästerna