Julcatering igång nu🎄 – boka i tid!

Marinerad tomatsallad med basilika och vitlöksolja

En enkel och smakrik sallad som lyfter säsongens bästa tomater.

Ingredienser (4–6 portioner)

600 g tomater i olika färger
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Färsk basilika
Salt & peppar

Tider

Förberedelse: 10 min
Marinering: 20 min
Total tid: 30 min

Så gör du – steg för steg

1) Skiva tomaterna (5–10 min)

Använd gärna blandade färger för en fin presentation.

2) Gör vitlöksoljan (2 min)

Blanda olivolja, pressad vitlök och vinäger.

3) Marinera (20 min)

Ringla oljan över tomaterna och låt stå i rumstemperatur.
Det ger bättre smak än att ställa i kyl.

4) Toppa och servera (2 min)

Riv eller grovhacka basilika och strö över precis innan servering.

Studentcatering med god mat som alla gillar

Säsongens grönsaker – ät rätt grönsaker vid rätt tid på året

Kryddig äppelglögg utan alkohol

Tre enkla sallader som passar perfekt för catering