Citrongräsdoftande kycklingspett

De här kycklingspetten är enkla att förbereda, passar både buffé och grill och får sin fräscha smak från citrongräs, lime och koriander.

Ingredienser (ca 10 spett)

– 600 g kycklingfilé
– 2 stjälkar färskt citrongräs
– 2 vitlöksklyftor
– Saften av 1 lime
– 2 msk fisksås
– 1 msk honung
– 2 msk rapsolja
– Färsk koriander
– Grillspett

Gör så här

1. Skär kycklingen i jämnstora bitar.
2. Finhacka citrongräs och vitlök. Blanda med lime, fisksås, honung och olja.
3. Marinera kycklingen minst 1 timme, gärna över natten.
4. Trä upp på spett och grilla eller ugnsbaka tills de är genomstekta.
5. Toppa med färsk koriander före servering.

Vad kostar catering? En snabb guide för dig som planerar fest

God mat. Inga krusiduller. Bara riktigt bra företagscatering.

Blåbärssmoothie i shotglas – energikick till frukostevent

Så äter du surströmming