Chai latte har blivit en modern klassiker. Den kryddiga doften av kanel, kardemumma och ingefära påminner om en varm filt – en dryck som både värmer och känns lyxig.
Ingredienser (4 portioner):
- 5 dl vatten
- 2 svarta te-påsar
- 1 kanelstång
- 6 kardemummakärnor, lätt krossade
- 4 kryddnejlikor
- 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm, skivad)
- 5 dl mjölk eller havremjölk
- 2 msk honung eller agavesirap
Så gör du:
- Koka upp vattnet med kryddorna och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Lägg i tepåsarna och låt dra 5 minuter.
- Värm mjölken och skumma den gärna.
- Sila bort kryddorna och blanda teet med mjölken. Smaka av med honung.
Tips: Servera chai latten i glas med kanelstång som rörpinne – en detalj som både är vacker och doftar gott.