Västerbottenpaj – klassiker till kräftskivan

Ingredienser (6 bitar)

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 200 g riven Västerbottensost
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa smör och mjöl till en deg, tillsätt vatten. Tryck ut i pajform, nagga.
  2. Förgrädda 10 min i 200°C.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor.
  4. Häll i skalet, grädda i 25–30 min.

Servering

Låt svalna något. Servera med en klick gräddfil och finhackad rödlök till kräftorna.

5 vanliga misstag vid catering – och hur du undviker dem

Somrig hallonlemonad – lätt, syrlig och vacker i kanna

Citrongräsdoftande kycklingspett

Grönkålssallad med apelsin & granatäpple