Bästa desserten till catering – tre söta favoriter som alltid funkar

Efter en middag vill man gärna avsluta med något sött. En dessert är inte bara en punkt på menyn – den gör helheten komplett. Och när du ska beställa catering till exempelvis en fest, ett dop eller en studentmottagning vill du att allt ska vara klart. Inget upplägg, inget meck. Bara att ställa fram. Då gäller det att välja efterrätter som är både goda, snygga och enkla att servera.

Kort sammanfattat

Här får du tre efterrätter som är särskilt bra när du beställer catering: Oreo cheesecake, vit chokladmousse och fläderpannacotta. Alla levereras portionsförpackade, håller sig snygga vid servering och passar de flesta smaker. Inget att fixa med – bara att njuta.

Oreo cheesecake med halloncoulis

Oreo cheesecake är en favorit som funkar nästan överallt. Den har en botten av chokladkex, en krämig fyllning och en frisk halloncoulis på toppen. Kombinationen av sött och syrligt gör att den känns fräsch utan att bli för mycket.

Du får den färdig i portionsform, så du slipper tänka på upplägg eller om det ska delas upp. Bara att ta fram när det är dags – hemma, i festlokalen eller ute på altanen.

Den passar också bra när du vill ha en efterrätt som känns trygg. Oreo är ett välkänt namn, smaken är enkel att förstå, och presentationen ser bra ut utan att vara “för mycket”. Det gör den till en smart lösning om du vill att alla ska känna sig bekväma – även de som inte är så förtjusta i nyskapande smaker.

När passar den? Den här funkar till det mesta – från avslappnade familjeträffar till lite mer uppstyrda middagar. Eftersom smakerna är lätta att gilla går den hem hos både vuxna och barn. Ska du bjuda blandat sällskap är det här ett säkert kort.

Vit chokladmousse med bär

Den här desserten ser festlig ut, men är ändå enkel. Den lena moussen med vit choklad får sällskap av syrliga bär och lite citronmeliss på toppen. Smaken är rund, men inte tung – vilket gör att den passar bra efter en matig middag.

Även den här kommer färdig i portionsförpackningar. Den är lätt att hantera, håller sig fin och kräver inget extra innan servering. Skönt att kunna fokusera på gästerna istället för att pyssla med desserten.

Du slipper oroa dig för om den håller sig snygg till sista gästen. Moussen klarar att stå framme ett tag utan att tappa form eller se trött ut, vilket är bra när serveringen drar ut lite på tiden.

När passar den? Perfekt till födelsedagsfiranden, dop, konfirmationer eller andra tillfällen där du vill bjuda på något lite extra – men utan att det blir för tungt eller sött. Den har en fin balans som gör att många uppskattar den, även efter en rejäl måltid.

Fläderpannacotta med jordgubbar och kokosflakes

Pannacotta är ett säkert kort när du vill ha något som ser ut som du lagt ner tid – men inte behöver göra något själv. Den här smaksätts med fläder, toppas med jordgubbar och får lite crunch från rostade kokosflakes. Mild i smaken, men ändå med det lilla extra.

Den är, precis som de andra, färdig att ställa fram. Tål transport, klarar att stå ute en stund och håller sig snygg genom hela kalaset. Du slipper tänka på om den smälter eller sjunker ihop.

Dessutom ger kombinationen av smaker och topping ett visuellt lyft. Jordgubbar och kokos ger färg och struktur, så du får en efterrätt som både smakar och ser bra ut – utan att du behövt göra någonting.

När passar den? Den här passar extra bra på sommaren – till student, bröllop, dop eller grillfest. Den känns lätt och fräsch, vilket ofta är precis det man vill ha när det är varmt ute. Både barn och vuxna brukar gilla den.

Välj dessert utifrån tillfälle och gäster

När du väljer dessert till catering är det smart att utgå från vem som ska äta och hur det ska serveras. Här är några saker att tänka på:

  • Är det många barn med? Då kan något med choklad (som Oreo cheesecake) vara ett tryggt val.
  • Vill du hålla det stilrent och lite lyxigt? Vit chokladmousse med bär ger en elegant känsla utan att kännas överarbetad.
  • Är det sommarfest och buffé? Då passar pannacottan bra, både i smak och temperatur.

Det handlar inte om att göra ett “perfekt” val – utan om att välja något som passar just er dag, er miljö och era gäster.

Vad ska man tänka på när man beställer dessert till catering?

Det viktigaste är att det ska vara enkelt. När du beställer catering vill du kunna lita på att allt funkar. Du vill inte stå där och fundera på om något behöver dekoreras, läggas upp eller hållas kall exakt på minuten.

Därför är det bra att välja desserter som:

  • Kommer färdiga i portionsform
  • Klarar transport och håller sig snygga
  • Passar många olika smaker
  • Ser bra ut utan att du behöver fixa med dem

Dessutom ska de funka i både små och stora sällskap – oavsett om ni är 20 eller 80 personer, inne eller ute, med buffé eller snittar.

En bra dessert gör skillnad

En efterrätt kan kännas som en liten grej – men det är ofta det sista intrycket gästerna får. Det är då man sätter sig ner, varvar ner och pratar klart. När du har valt en dessert som funkar, känns det också som att hela upplägget landar.

Oreo cheesecake, vit chokladmousse och fläderpannacotta är alla bra exempel på efterrätter som ser bra ut, smakar gott och inte kräver något från dig. Du får den där känslan av omtanke – utan att behöva stå i köket.

Vill du att allt ska vara enkelt men ändå kännas genomtänkt? Då är de här tre ett riktigt bra val. Du slipper tänka på detaljerna, men får ändå en avslutning som gör skillnad.

Studentcatering med god mat som alla gillar

Tre enkla sallader som passar perfekt för catering

God mat. Inga krusiduller. Bara riktigt bra företagscatering.

Smörgåstårta – en festfavorit för alla tillfällen